SMG Logo

< Habrosyne pyritoides

Tethea or >

Tethea ocularis (Linnaeus, 1767)

Subspecies:
     Tethea ocularis ocularis (Linnaeus, 1767)
     Tethea ocularis octogesimea (Hübner, 1786)

Figure of Eighty
65.0100 (B&F: 1654)


»Suborder: Glossata
  »Superfamily: Drepanoidea
    »Family: Drepanidae
      »Subfamily: Thyatirinae
        »Tribe: Endotrichini

Resident. Generally occurs singly or sparingly in a wide range of habitats but it is sometimes fairly common at mv light. Widespread, but very local in numbers. Usually, single-brooded, flying mainly from late May to late July, occasionally from late April or to the third week of August. Indicators of a partial second emergence have also occasionally been recorded. Larvae feed on polar and aspen. (Pratt, 2011)

Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Three Bridges, Crawley, 17 vi 2017
Photo: Elliot Dowding
Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Henfield, 23 v 2020
Photo: Graham Smith
Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Peacehaven, 10 vi 2006
Photo: Adrian Thomas
Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Findon Valley, 25 v 2007
Photo: Mike Snelling
Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Warnham LNR, 07 vi 2005
Photo: Sam Bayley
Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Pagham Harbour, vi 2006
Photo: Ivan Lang
Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Crowborough, 12 vi 2015
Photo: Charles Waters
Tethea ocularis (Hübner, 1786)
Steyning, 09 vi 2016
Photo: Olly Ellis

Distribution at 1km scale

distribution map
distribution map
distribution map
distribution map
distribution map
distribution map

Phenology (adult)

phenology
phenology
phenology
phenology
phenology
phenology

No larval records

Copyright The Sussex Moth Group © 2022
Valid HTML5