SMG Logo

< Drymonia ruficornis

Notodonta ziczac >

Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)

Iron Prominent
71.0120 (B&F: 2000)


»Suborder: Glossata
  »Superfamily: Noctuoidea
    »Family: Notodontidae
      »Subfamily: Notodontinae
        »Tribe: Notodontini

Resident species often occurring sparingly or fairly commonly in a wide range of habitats but occasionally common in woods. Much less frequent along treeless parts of the coast. Probably generally distributed. Double-brooded flying mainly in two overlapping emergences between early May and late August. Larvae feed on (silver) birch, alder and hazel. (Pratt, 2011)

Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Nr. Battle, 07 v 2018
Photo: Mark Donnellan
Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Plumpton, 01 viii 2020
Photo: Carole Nicholson
Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Crawley Down, 08 viii 2020
Photo: Martin Williams
Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Pagham Harbour, iv 2007
Photo: Ivan Lang
Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Ripe, 18 viii 2006
Photo: Michael Blencowe
Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Ripe, 20 vii 2006
Photo: Michael Blencowe
Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Warnham LNR, 04 vi 2005
Photo: Sam Bayley
Notodonta dromedarius (Linnaeus, 1767)
Battle, 18 viii 2012
Photo: Adrienne Norbury

Distribution at 1km scale

distribution map
distribution map
distribution map
distribution map
distribution map
distribution map

Phenology (adult)

phenology
phenology
phenology
phenology
phenology
phenology

Phenology (larval)

Copyright The Sussex Moth Group © 2022
Valid HTML5